Vrachtaanbieder

Totale ontzorging op planniveau, Nooit meer op zoek naar charters, Live track & trace

Altijd gebrek aan ‘wielen’ en personeel op de momenten dat ze het hardst nodig zijn?
Wij helpen. Het Wheelz-platform zoekt en vindt snel de meest geschikte en tevens beschikbare vervoerder in de buurt van het laadadres. Vervoerders zijn bijna altijd onderweg, hierdoor kan niet altijd worden uitgegaan van de service van reguliere koeriersdiensten. Daarentegen bevinden er zich ongetwijfeld beschikbare vervoerders in de regio van de vrachtaanbieder wanneer er één nodig is. Door deze data te matchen worden de vrachtaanbieder en de vervoerder aan elkaar gelinkt en ontstaan er mogelijkheden die er eerder niet waren. Een groot voordeel is dat hierdoor de vervoerderskosten lager uitvallen doordat bij een geschikte match de vervoerder bijvoorbeeld een rit uit kan voeren als retourvracht. Andersom werkt het systeem precies zo: Wanneer een opdracht wordt uitbesteed aan een vervoerder waarbij de vervoerder na het lossen kan worden voorzien van retourvracht worden die kosten opgedeeld tussen de twee vrachtaanbieders en ontvangen beide vrachtaanbieders 20% korting op de transportkosten. Met Wheelz nooit meer op zoek naar wielen of chauffeurs!

Vastlopen in groupage netwerken is verleden tijd met het Wheelz-platform. Last minute boekingen kunnen stress opleveren en veel geld kosten: Auto’s die terug moeten rijden of het uitbesteden van een groupage opdracht tegen een te hoog tarief zijn vaak voorkomende situaties. Door een opdracht in te dienen via het systeem gaat het platform op zoek. Het platform zoekt in de regio van het laadadres naar de meest geschikte vervoerder van de opdracht tegen de normale marktconforme prijs en laat vrachtaanbieder de beste prijs zien in het klantenaccount. Wheelz Cargo handelt verder alles af en de opdrachtgever wordt automatisch op de hoogte gehouden van de status van de opdracht. Wheelz biedt extra beschikbaarheid van wielen zonder investering. 

Op zoek naar een vervoerder die direct de weg op kan met 40 ton geconditioneerde vracht naar Madrid? Twee chauffeurs nodig vanwege een spoedvracht naar het buitenland? Wij helpen. Het platform bevat data van veel verschillende vervoerders om de juiste transporteur in te kunnen schakelen. De tarieven van de beschikbare vervoerders zijn zichtbaar in de klantenomgeving en er kan zelf bepaald worden op welk moment een opdracht wordt bevestigd. De keuze wordt gemaakt op basis van de prijs, het platform heeft al een selectie gemaakt van beschikbare vervoerders die voldoen aan de eisen van het transport. Via het systeem is er toegang tot track & trace zodat elke vracht nauwkeurig kan worden gevolgd. Heeft het de voorkeur dat de ontvanger op de hoogte wordt gebracht van het losmoment? Dat is mogelijk: Wij zorgen ervoor dat per email of sms het aflevermoment wordt doorgestuurd naar de ontvanger. Wheelz zorgt ervoor dat de zending real time gemonitoord wordt.

Vracht aanleveren of uitslaan op luchthaven Schiphol onder ACN condities wordt met Wheelz Cargo veel makkelijker. Niet elke vervoerder beschikt over een ACN pas waarmee aanleveren of uitslaan mogelijk is. Afhankelijk van de urgentie van de zending wordt een vervoerder ingeschakeld. Bij hoge urgentie en een langere aanrijtijd wordt een vervoerder ingeschakeld in de buurt van het laadadres. Deze vervoerder rijdt vervolgens direct naar de luchthaven in kwestie en kan de vracht lossen bij de vrachtaanbieder voor vervolgtransport naar het aanleverpunt. Ook kan er worden gezorgd voor direct aanleveren van een luchtvrachtloods. In dat geval laten wij een ACN pashouder de papieren ophalen bij de vrachtaanbieder en zal deze het transport begeleiden tijdens het aanleveren. Wanneer luchtvracht moet worden uitgeslagen kan er worden gekozen voor het direct leveren aan de ontvanger van de vracht, of voor lossen aan het adres van de vrachtaanbieder. Wheelz ontzorgt zowel nationaal als internationaal, zowel regulair als spoed.  

Bel mij voor meer informatie!

De operatie

Met het inzetten van het Wheelz-platform voor het uitvoeren van transport blijft er tijd over voor andere zaken: Het systeem neemt namelijk de volledige planning uit handen, automatische updates en de uiteindelijke afleverdata komen allemaal via de mail binnen. Uiteraard geschiedt de hele operatie onder de VCA en CMR condities. Naast de digitale aflevergegevens wordt naderhand een scan van de originele documenten via de mail of, indien gewenst, via de post toegezonden. Er kan voor gekozen worden om de originele documenten bij Wheelz Cargo te archiveren: Wij bewaren deze documenten tien jaar.

Wanneer er overtochten moeten worden geboekt of wanneer vracht per trein naar bijvoorbeeld de UK of Scandinavië moet worden overgebracht, waarbij een dergelijke boeking vereist is, nemen wij ook deze handelingen over (voor groupage diensten gelden alleen de reguliere transportkosten, deze zijn inbegrepen). We beschikken over een netwerk aan agenten waardoor we snel en adequaat kunnen handelen, de kosten voor deze overtochten worden één op één doorbelast.

Tolwegen worden belast op basis van de daadwerkelijk gebruikte tolwegen. Vervoerders registreren hun kosten op deze tolwegen en worden achteraf tevens één op één doorbelast, de betaalbewijzen worden doorgestuurd via de mail, dit zorgt voor een duidelijk overzicht van de correcte kosten.

Bel mij voor meer informatie!

Met Wheelz ben je goed op weg!

Ondertussen...

24058
Beschikbare wielen

Ondertussen...

1438105
Afgelegde kilometers
479368
Co2 besparing (m3)