Ugli Overnight

Wat betekent UGLI™?

In vakjargon worden pakketten met grote formaten of gewichten door reguliere vervoerders ‘ugly’ genoemd. Het staat voor onhandelbaar of ‘lelijk’ in de zin van ‘moeilijk stapelbaar’, ‘past niet op een pallet’ of is ‘te groot voor een pakketdienst’. Het versturen kan bijna altijd, maar de kosten schieten omhoog zodra een pakket niet meer voldoet aan de maximale standaard afmetingen of gewichten.

De naam UGLI™ is ontsprongen aan ugly, oftewel ‘lelijk’.
Tegelijkertijd bestaat er ook een vrucht ‘Ugli’. Eigenlijk is dat een veel te grote sinaasappel en is deze af en toe wat vervormd en zien ze er niet al te fris uit, waardoor het echt een lelijke sinaasappel lijkt.
(Een Ugli is trouwens ondanks dat ze erg lelijk zijn, wel erg lekker. De smaak doet je denken aan Mandarijn/Grapefruit)
Sinaasappels en Ugli’s zijn oranje, en dat komt weer terug in het logo van ons bedrijf.

Waarom zijn wij begonnen met het vervoeren van UGLI’s?

‘altijd de beste oplossing voor grote pakketten tegen handelbare tarieven’

Steeds meer partijen krijgen met dergelijke zendingen te maken, denk aan bijvoorbeeld webshops die ladders of kinderzwembaden verkopen. Dit soort items passen niet in reguliere netwerken, tegen acceptabele tarieven. Op een pallet past een ladder ook niet waardoor vaak meerdere laadmeters worden aangerekend en zo de kosten de marges volledig laten verdampen.

In een 6 maanden durende proef in 2019 hebben wij dusdanig positieve reacties ontvangen en heeft het systeem zich bewezen als waterdicht waardoor veel bedrijven zeer positief gestemd zijn.

De tariefstructuur geeft u als ondernemer weer de mogelijkheid om duurzaam te ondernemen met acceptabele marges. Uw klanten zullen weer meer gaan bestellen omdat de transportkosten omlaag kunnen. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de consument gezien zij de transportkosten in de meeste gevallen dragen. Wanneer deze te hoog zijn, ondervindt u daar de nadelen van.

Hoe het werkt

'200 volumekilo’s en 35 werkelijke kilo’s vrij van extra kosten’

Een UGLI™ boeken gaat vrij simpel en snel via ons online boekingssysteem. Meet uw zending op door de lengte x breedte x hoogte te delen door 5000. De uitkomst is het volumegewicht in kilo’s.
  • 200 kilo volumegewicht per zending kunt u versturen binnen het basistarief.
  • Het werkelijke gewicht mag maximaal 70 kilo bedragen. In het werkelijk basistarief per zending is 35 kilo werkelijk gewicht inbegrepen, bedraagt het totaalgewicht meer dan 35 kilo dan betaalt u een toeslag per kilo.

Wat is het dekkingsgebied van het UGLI™ netwerk?

Het UGLI™ netwerk dekt heel Europa.

Wheelz Cargo verzorgt uw zendingen binnen de Benelux en Duitsland. Voor Europese zendingen buiten dit gebied, werken wij samen met onze partners.

Frankrijk
Momenteel werken wij er hard aan om weldra ook zendingen van en naar Frankrijk met ons eigen team uit te voeren.

Voorwaarden voor het versturen van een UGLI™.

Een UGLI™ moet aan een aantal voorwaarden voldoen, eer deze verstuurd kan worden.

  • De zending mag niet op een pallet staan.
  • De zending moet handelbaar zijn door 1 persoon.
  • De maximale lengte bedraagt 380 cm.
  • Zendingen zwaarder 30 kilo, moet op een steekwagen te verplaatsen zijn.
  • Wheelz Cargo vervoert geen bederfelijke waren, noch dieren.
  • UGLI™ zendingen worden geleverd tot achter de eerste afsluitbare deur.
Heeft u afwijkende formaten of gewichten? Neem contact met ons op en we vinden de juiste transportoplossingen voor u, tegen de beste prijzen.

Hoe boek ik een UGLI™?

Wij bezorgen u met plezier een account waarmee u zeer eenvoudig uw zendingen online kunt aanmelden.

Zendingen geboekt op werkdagen voor 14:00 uur halen wij dezelfde dag nog op en leveren wij de eerstvolgende werkdag uit.

Live track and trace

‘Automatisch afspraak maken met de ontvanger van uw zending’

Uw klant is natuurlijk razend enthousiast over zijn of haar nieuwe aankoop en wilt graag weten wanneer het pakket wordt geleverd.

Zodra de zending is afgehaald, wordt de zending geroute.
Dit wil zeggen dat er al een voorplanning plaatsvindt voor de eerstvolgende werkdag.
Wanneer wij het pakket scannen bij u locatie en u heeft het e-mailadres van de klant ingegeven tijdens de orderinvoer, krijgt uw klant een automatisch gegenereerd mailtje met de mededeling dat het pakket onderweg is en op de eerstvolgende werkdag wordt geleverd tussen 08:00 en 17:00.

’s Avonds wordt het tijdslot van de levering bekend en lichten we de ontvanger opnieuw in met een preciezere levertijd. Zo heeft uw klant de mogelijkheid om zijn of haar dag in te delen en hoeft hij of zij niet de hele dag thuis te wachten tot we langskomen.

Wat als uw klant niet thuis is.

Geen zorgen, we proberen de zending bij de buren te leveren. Lukt dat ook niet? Dan maken wij een nieuwe leverafspraak met uw klant.
Lukt het de tweede keer ook niet? Dan houden wij het pakket 7 dagen vast op de hub in afwachting van reactie van de klant. Daarna retourneren wij de zending.

Retourneren

Wanneer uw klant wilt retourneren, zult u ons de opdracht moeten aanleveren. Opgelet, een retourzending is een nieuwe zending waarvoor u eveneens belast wordt.