Over ons

Missie

Vanuit jarenlange ervaring en diepgaande passie voor de transportwereld is de missie van Wheelz Cargo om, op basis van eerlijkheid en respect, dé logistieke oplossing te bieden aan iedereen in de transportbranche. 

Visie

Onze visie is het grootste transportplatform van Europa te worden, dit met het doel om de transportinvulling zo efficiënt mogelijk in te regelen ten voordelen van de gehele branche en het milieu.

Kernwaarden

  • Passie voor de branche
  • Respect & eerlijkheid
  • Kwaliteit en professionaliteit
  • ‘We gaan ervoor’- mentaliteit

De mensen achter Wheelz Cargo

Wheelz Cargo is bedacht en ontwikkeld  door een aantal mensen met een gezamenlijke ervaring van ruim 200 jaar in de logistieke sector. De mensen achter Wheelz Cargo hebben de logistiek door het bloed stromen, ze hebben gewerkt bij: koeriersbedrijven, transporteurs, expediteurs, op- en overslag bedrijven en lucht- en zeetransportbedrijven. In deze  verschillende bedrijven heeft het Wheelz team brede ervaring opgedaan in veel vele functies, zoals: planner, declarant, chauffeur, loodsmedewerker, supply chain operator en management functies. De mensen achter Wheelz Cargo hebben verstand van zaken binnen de logistieke sector. 

Het Wheelz-platform is vooral ontwikkeld om veel voorkomende knelpunten binnen de planning van transportbedrijven grotendeels op te lossen en anderzijds om zelfstandige vervoerders aan meer omzet te helpen, door op een eerlijke manier om te gaan met hun tarieven. Het platform verbindt opdrachtgevers en vervoerders met elkaar zodat er economischer kan worden gepland en er grotere marges ontstaan op verschillende transporten. Daarnaast wordt er door een actieve planmethode door mensen, i.p.v. automatische systemen, gewerkt aan verlaging van Co2 uitstoot door minder auto’s in te zetten op opdrachten die kunnen worden gecombineerd vanuit het netwerk.

Hoe werkt Wheelz Cargo?                      

Opdrachtgevers plaatsen transportopdrachten via het online portal op het Wheelz-platform waarna de planning actief zoekt naar geschikte vervoerders op basis van specialisme, beschikbaarheid en tarief. Wheelz Cargo notificeert potentiële vervoerders voor de aanvraag door middel van een push notificatie systeem vanuit het platform naar de Wheelz-app. Notificaties worden verstuurd naar de regio waar de vracht moet worden geladen, zodat beschikbare uitvoerders snel kunnen reageren en handelen.
Afhankelijk van het soort opdracht en de urgentie ervan worden vervoerders uitgenodigd de beschikbaarheid te melden aan het platform. Hieruit ontstaat er een overzicht van geschikte vervoerders en hun tarieven.
De opdrachtgever bepaald zelf op welk moment en dus tegen welk tarief hij de opdracht bevestigd.

Op het moment dat een opdracht daadwerkelijk wordt uitbesteed, neemt Wheelz Cargo de fysieke planning volledig over en onderhouden we het contact met de vervoerder tot het moment van aflevering. Alle data, zoals aflevergegevens en eventuele bijzonderheden, wordt verwerkt in de database van het platform.

Vrachtaanbieder

Ondertussen...

24058
Succesvol afgeleverd

Ondertussen...

1438105
Afgelegde kilometers
479368
Co2 besparing (m3)